שאל את הרב - כללי

מה קורה לנשמה בזמן אובדן הכרה?

  • ו' שבט התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
מעניין אותי לדעת, מה קורה לנשמה במצבים של חוסר הכרה כמו עילפון ותרדמת?
הרי הנשמה לא יוצאת מהגוף כיוון שהאדם לא מת, אז מה היא בעצם עושה בזמן שהגוף לא מתפקד?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

זו שאלה שעוסקת בעניינים שבסוד, ואיננו יודעים תשובה ברורה לה. אך אפשר לשער שאחד מהשניים:

1. מצב חלימה - שבו הנשמה עדיין קשורה במוח שאינו מתפקד כראוי, ולכן נמצאת במצב שבין ערות לחלימה, ואינה מודעת למציאות סביבה, או מודעת רק לעתים. אני מניח שנשמותיהם של אוטיסטים נמצאות במצב דומה.

2. מחוץ לגוף - הנשמה עדיין קשורה לגוף ב"חוט הכסף" אך אינה יכולה לתפקד בו, כך שיכולה להיות בקרבתו, מודעת למה שקורה סביבה. רמת היכולת שלה לתקשר עם נשמות אחרות ולהגיע לעולמות עליונים תלוי בצדיקותה. ככל שנשמה היא צדיקה יותר, כך "חוט הכסף" שלה ארוך יותר, ומאפשר לה לעלות גבוה יותר לשמים. כך הוא גם במצב חלום, נשמות הצדיקים עולות גבוה ומקבלות מסרים אמיתיים יותר, בעוד נשמות נמוכות נמצאות בקרבת הגוף ורואות יותר מהרהורי המוח.

אך באמת שכל מקרה לגופו, ואין לנו הבנה בחשבונות שמים. עלינו רק להאמין שהקב"ה הוא רופא כל הנשמות, וכל תיקון שעושה הוא לטובה.

בברכה,

דניאל בלס