נתתי למישהו לאכול בשר וחלב, איך אני מכפר?

  • ה' שבט התשע"ח

שאלה

גרמתי למשהו לאכול בטעות בשר וחלב מבלי שידעתי שאני משתמש במוצר חלבי. איך אני יכול לכפר על זה? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

העיקר הוא שתקבל עליך בלי נדר להיזהר מאוד מכאן ולהבא לבדוק כל מאכל לפני שאתה אוכל או מאכיל לאחרים.

בנוסף כדאי שתקבל עליך בלי נדר ללמוד הלכות בשר בחלב (אפשר מתוך ספרי קיצורים), וזוהי תשובה וכפרה שלמה.

מקורות: יעויין כיוצא בזה בתשובות הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר דולה ומשקה (עמוד רנח) ובספר דרך שיחה חלק א' (עמוד תקיח) ובספר דעת נוטה חלק א' (עמוד קצז תשובה כב ובהערה שם).

בברכה,

הלל מאירס