שכר ועונש בעולם הזה ובעולם הבא

  • ד' שבט התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב ,
רציתי לשאול 2 שאלות :
1. משה רבנו ז"ל הרג איש מצרי שהכה עבד עברי ,האם נענש על כך ? והאם זה לא מהווה בעיה לכך שלאחר מכן זכה להתגלות של הקב"ה והיה גדול הנביאים ?
2. האם כשאדם מגיע לעולם הבא ונמצא שהמצוות שעשה רבות יותר מן החטאים שלו ,הוא נענש על החטאים המעטים שעשה או שהוא זוכה לגן עדן ומקבל רק את שכר המצוות ?

תודה מראש ושבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה

1. הוא עשה את הדבר הנכון שהיה צריך לעושת באותה שעה. זה חלק מהדברים שהביאו את השכר הגדול.

2. בדררך כלל הנשמה תעבור זיכוך לניקוי החטאים לפני שיגיע לשכרו בעולם הבא. אם עשה תשובה לפני מיתתו לא יזכרו לו כל החטאים למינהם.

בהצלחה,