חברה והשקפה

במה זכה נבוכדנאצר הרשע לראות את המלאך גבריאל ?

  • א' שבט התשע"ח

שאלה

לכבוד הרב שליט"א שלום וברכה

במה זכה נבוכדנאצר הרשע לראות את המלאך גבריאל, ואף לאחר ראייתו את המלאך, לא מת ואפילו לא ניזוק, כאשר המלאך בא בשליחות ה' לקרר את האש מבפנים לטובת חנניה מישאל ועזריה ?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

המלאך הורג רק את מי שצריך להיהרג. במקרה הזה היה עניין בגילוי הנס לעיני הרבים, רצה הקב"ה לפרסם את הצדיקים וגודל הנס שנעשה להם. נבוכדנאצר היה שליח לראות את גודל הנס ולספרו.

בברכה,

דניאל בלס