הריון מתרומת זרע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני רווקה, בת 32 ולאחרונה אני מרגישה צורך חזק להביא ילד לעולם. האפשרות שעומדת בפני היא להיעזר בתרומת זרע אך עולות בי כל מיני שאלות ובין היתר, הייתי רוצה לדעת איך מתייחסת ההלכה/הרבנות הדתית לנושא. אני יודעת כי ישנו סיכוי, שלילוד יהיו אחים לא ידועים וקיים הסיכוי, אפילו הקטן ביותר, לגילוי עריות. קראתי הרבה בנושא, ולמדתי שבארץ אין רישום המאחד את כל התורמים או ביקורת אחרת המבטיחים שמצב של גילוי עריות לא יווצר. מאוד יעזור לי לדעת איך מתייחסת הדת לנושא ואיך יתכן שהרבנות מאשרת את תרומות הזרע בארץ ללא הפיקוח שלדעתי מאוד חשוב. האם יכול להיות מצב שמספר נשים יקבלו זרע מאותו תורם? אודה מאוד לתשובתכם, אני בטוחה כי היא תעזור לי לגבש החלטה בעיניין.

תשובה

שלום

ראי נא במדור זוגיות, מה שהתייחסנו לנושא בהרחבה, בערך `הריון מבנק הזרע`, אקוה שמה שנכתב שם יעזור לך להחליט בכיוון הנכון.

שלום רב - מנשה ישראל