תורה ומדע

משיח בן דוד

  • ז' טבת התשע"ח

שאלה

שלום לרב
אומרים שלא יורדות נשמות חדשות עוד לעולם,ומצד שני לא יגיע משיח בן דוד עד שלא יכלו הנשמות מהגוף. אם ירדו כל הנשמות ואין יותר נשמות חדשות שחוזרות לעולם,אז מדוע לא מגיע המשיח? או שלא הבנתי?

תשובה

שלופ וברכה

מבואר בזוהר ובעוד מקומות שאכן בגלל שאין לנו את האפשרות למשוך את הנשמות החדשות לעולם אנו מעוכבים ולא זוכים לביאת משיח צדקינו. כאשר נהיה ראויים לביאת משיח נזכה להוריד את שארית הנשמות שבעולם הנקרה "גוף"