נשים

נגיעה והשלכותיה על החיים

  • ב' טבת התשע"ח

שאלה

שלום הרב, אני כרגע פרודה כמעט חצי שנה מבחור שהייתי מאורסת לו ולא שמרנו נגיעה. לצערי העניינים התפתחו (לא עד הסוף) אבל עד שאני מרגישה כל כך מלוכלכת ושאין לי תשובה. אין לילה שעובר בלי שאני חושבת על מה שהיה ועל כמה שאני מתחרטת חרטה עמוקה על מה שהיה. אני מרגישה שאין לי מה לעשות עם המעשים האלו ובאמת שאני נאכלת ולא יודעת איך לשוב או מה לעשות.

תשובה

שלום וברכה

אין כל סיבה לחשוב על עצמך מלוכלכת. אין לך דבר העומד בפני התשובה ומאחר וכבר שבת בתשובה שלימה על זה אין כל סיבה לא לדעת בוודאות שאת טהורה לגמרי ורואיה לכל טוב. אהבת ה' אילייך גדולה ועצומה וצר לו לראות אותך שאת כל כך מיואשת. במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד ומעלתך גדולה עד מאוד.

התחזקי ותדעי שה' איתך וה' קיבל אותך בתשובה שלימה ואת יכולה להיות רגועה ולהמשיך להתחזק ולצאת לשידוכים בהצלחה רבה ותזכי לכל הישועות

אשמח לסייע לך עוד,