האם משתלם למחול על לשון הרע?

  • א' טבת התשע"ח

שאלה

כבוד הרב ערב טוב, ידוע שרבותינו כותבים ומאריכים בספרים על עוון לשון הרע שאם אדם מדבר על חברו לשון הרע כל מצוותיו עוברים לחברו וכל עוונותיו של חברו באים עליו. שאלתי היא כזו, אם כך לא שווה למחול על לשון הרעה אבל מצד שני מי שמוותר לא מתחרט. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אמנם מי שמדבר לשון הרע חלק ממצוותיו עוברות לאדם שדיבר עליו, וחלק מהעבירות של האדם שדיבר עליו עוברות אליו, מכל מקום כתב הגראי"ל שטיינמן זצ"ל בספר אילת השחר (ויקרא יט טז) שהזכות שיש לו במה שמוחל, שוקל הרבה כנגד כל הזכויות שעברו אליו והחזירם ע"י מחילתו.

יעויין עוד https://www.hidabroot.org/question/238764

בברכה,

הלל מאירס