מדוע דתיים לא אוהבים כלבים

  • א' טבת התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב , שאלתי היא למה אנשים דתיים לא אוהבים כלבים , אפילו נגעלים מהם ,לא כולם אבל הרבה , הם מלאים באהבה , הרבה פעמיים הרבה יותר מבני אדם , ה' גם בראש אותם , שאני מסתכלת איך הם דוחים אותם , ממש עושה לי לא טוב , למה זה כך ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

נגעלים? מוזר, אני דווקא ראיתי ילדים חרדים בבני ברק אשר מתלהבים מאוד כשהם רואים בעלי חיים, מתעניינים בהם ושמחים ללטפם.

עם זאת גידול כלבים נדיר בערים חרדיות, ועל כן, כמו כל דבר לא מוכר, יש אנשים המפחדים מהם כשנתקלים בהם לראשונה. שווי בנפשך שישנם אנשים שמגדלים נחשי-חנק (אשר אינם ארסיים, ולא נושכים כחיות מחמד), אך ודאי יפחידו מאוד אנשים שלא ראו קודם לכן נחש-ענקי מקרוב. גם כלב הוא במהותו חיית ציד, בעלת שיניים חדות ונביחות רמות, והגיוני שיפחיד את מי שלא בא אתו במגע לעתים קרובות.

הסיבה שכלבים אינם נפוצים בערים חרדיות, הוא משום שקהילות חרדיות משקיעות את עיקר הזמן והאהבה והמשאבים הכלכליים שלהם על אהבת ישראל - ועל כן מביאים ילדים יהודים רבים לעולם, ומשקיעים בהם במטרה להדריכם לשמירת התורה והמצוות, שהיא המשימה הגדולה ביותר של עם ישראל.

בברכה,

דניאל בלס