אבי אינו יהודי, האם מותר לו לעמוד לצידי מתחת לחופה?

  • ל' כסלו התשע"ח

שאלה

ערב טוב, אני ובן זוגי רוצים להתחתן. אני יהודייה מצד האמא והאבא לא. רציתי לדעת אם אבא שלי יוכל לעמוד לצידי מתחת לחופה. אם לא איזה אפשרות יש לי כדי שלא אפגע באבא שלי? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מותר לגוי לעמוד מתחת החופה, ולכן אביך יכול בהחלט לעמוד לצידך מתחת החופה. ובכל זאת מומלץ להשתמש ביין מבושל כדי למנוע מראש בעיות שיכולות להיווצר במקרה שיגע ביין, ולכן כדאי גם לעדכן את מסדר החופה והקידושין במידע זה.

בשעה טובה ומוצלחת!

הלל מאירס