קיום נשמות לפני בריאת העולם

  • כ"ג כסלו התשע"ח

שאלה

שלום וברכה, רציתי לדעת - האם לפני בריאת העולם, בזמן התוהו ובוהו, נשמות בני האדם היו קיימות? בנוסף, האם אחרי שיסתיים 6000 שנה של קיום העולם - הנשמות ימשיכו להתקיים ? אם כן, האם בעולם הבא / גן עדן ? תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

נשמות ישראל היו כלולות ברצון האלוקי הטהור שהיה עוד קודם בריאת העולם, אך היו דומות אז לעובר במעי אמו. הן הפכו לבריות עצמיות ושלמות רק ביום השישי - כאשר נברא האדם הראשון ונופחה בו נשמת חיים.

גם לאחר הגאולה - הנשמות כמובן ימשיכו להתקיים לנצח בגן-עדן. שכן הנשמות הן בריות רוחניות שלא תלויות בחומר. כפי שנאמר: "וישב העפר על הארץ כשהיה, והרוח תשוב אל האלוקים אשר נתנה" (קהלת י"ב, ז')

בברכה,

דניאל בלס