איך מתגברים על שמירת העיניים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מתחזק ברוך-השם.ואני שומר שבת,ומתפלל 3 תפילות ביום,והולך מידי פעם להרצאות.בשבת אני חובש כיפה אבל ביום חול בעבודה לא.האם אני יכול לברך ללא כיפה? וגם יש לי בעיה שאני מאוד משתדל להתגבר עליה והיא שמירת העיניים.איך מצליחים להתגבר על זה.יש לציין שאני אדם נשוי ואבא לשני ילדים.

תשובה

שלום

דודו ודאי שצריך לברך על האוכל אפילו שלא חובש כיפה. אך כמובן שעדיף מאד עם כיפה לכן אפילו אם אינך חובש אותה אתה יכול להניח בכיס כיפה ולהוציא אותה בשעת הברכה .

שמירת העיניים: כל אדם וביחוד נשוי זה תלוי בלב האדם. הרמב"ם כותב אין מחשבות עבירה מתגברות אלא בלב שפנוי מחוכמה.

כאשר לב האדם ורעיונו עסוקים בחוכמה ובעיקר בחוכמת התורה , המחשבות הללו מתנדפות ואין להם כל אחיזה.

ראיה בעלמא ללא התבוננות אין בה בעיה לאדם רגיל, הבעיה כאשר אדם משהה את ראיתו ומתבונן במחשבתו במה שרואה, ולזה לא יגרר אם יהיה עסוק בדבר אחר. קביעת שיעור יומי בגמרא בכוחה לסייע רבות לכך.