האם מותר להשתמש בווי פיי של השכנים?

  • כ' כסלו התשע"ח

שאלה

שלום וברכה, שאלתי: האם שימוש בווי פיי של שכנים או שימוש בויי פיי ברחוב מראוטרים של אנשים פרטיים שלא חסמו בסיסמה את האינטרנט שלהם זה מותר או שזה גזל?? תודה רבה רבה דוד

תשובה

שלום רב,

אין להתיר להתחבר לאינטרנט של השכנים ללא רשות מפורשת.

ואין בטענה שאילו היה רוצה היה עושה קוד אבטחה, בכדי להתיר דבר זה, היות והרבה אנשים אין להם מושג איך לחסום בעצמם את הרשת. כמו כן, העובדה שלא טרחו להזמין טכנאי גם כן אינה מספיקה כדי להוכיח על ויתור מצידם.

אמנם אם אתה בטוח שהגלישה שלך על האינטרנט של השכן לא יגרום לו להאטה בגלישה שלו - אזי הדבר מותר.

מקורות: יעויין בספר דרך האתרים (עמוד 79, ובתשובות בסוף הספר סימן עו) ובשו"ת משנת יהושע חלק א' (סימן קט) ובשו"ת אשר חנן חלק ו' (סימן קנ אות ב) ובשו"ת ביכורי אביב (סימן יח) ובתחומין כרך ל"א (עמודים 329-337).

בברכה,

הלל מאירס