שבת וחנוכה בחו"ל

  • י"ז כסלו התשע"ח

שאלה

היי בע"ה בחנוכה אהיה בניו יורק. האם לשמוע ברכת הדלקת נרות חנוכה ע"י חבד מוציאה אותי לידי חובה? או שמא עדין עליי להדליק נרות בעצמי? שאלה נוספת היא איזה סימני כשרות מותרים לנו (במידה ואני קונה מצרכים בסופר בניו יורק)? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש להדליק בעצמך

התאחדות הרבנים - crc

גרובער

וואלווע

עקשטיין - בעלזא

כמובן שתפגשי שם מוצרי כשרות רבים בכשרות ישראלית.

יש עוד כשרויות שאינני זוכר כרגע את שמם. אם תהיה לך שאלה נא לשאול ונשתדל לענות לך