מכירת חופשה למלון שבו אך ורק כרטיס לכניסה לחדר בלבד (לעניין שבת)

  • ט"ז כסלו התשע"ח

שאלה

בס"ד. האם מותר לי למכור חופשה נניח מחמישי עד שבת כאשר מדובר במלון שבו אין אפשרות להיכנס לחדר ללא חילול שבת כי במלון זה יש רק כניסה לחדר על ידי כרטיס - האם יהיה מותר לי למכור חופשה למלון כזה שבו המזמינים ישהו במלון בשבת ומן הסתם כאשר ייכנסו לחדר יבצעו בוודאי חילול שבת? האם הדבר אסור - אז יש לי שאלה נוספת - אם אני שותף בחברת תיירות ואני נהנה מרווחי החברה הבאים מן המכירות, ומן הסתם מתבצעים מכירות לימים הכוללים את יום השבת למלונות שבהם יש כניסה לחדר על ידי כרטיס בלבד - האם יהיה מותר לי להנות מרווחים אלו?

תשובה

שלום וברכה

מותר למכור.

בברכה\