חברה והשקפה

ניסיונות

  • כ"ז חשון התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב. לאחרונה שמעתי על מקרה של בחורה ל''ע שהתאבדה , מפרטי המקרה והמכתב שהיא כתבה נראה שהיא הייתה במצב נפשי קשה מאד לאחר שאימה נפטרה בנוסף לעוד מס' בני משפחה שנפטרו לפני כן , כתוב שהקב''ה לא נותן לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו . ורואים שבמקרה הזה אותה בחורה באמת לא היתה מסוגלת לסבול יותר במיוחד כשאימה נפטרה .אדם צריך להגיע למצב נפשי קשה מאד בשביל לשים קץ לחייו! אם כך מדוע הגיע עליה ניסיון שהיא לא היתה מסוגלת לעמוד בו ולהתמודד איתו? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

זה שמישהו לא הצליח לעמוד בניסיון לא מראה שהיא לא יכולה לעמוד בניסיון אלא שהיא החליטה לא לעמוד בניסיון.

למשל לדאבונינו ישנם בים ובנות שחונכו בדרך התורה ומסיבות שונות עקב נסיוניות שהם עוברים הם פורקים עול ומחללים שבת ה' יחזירם בתשובה שלימה. וכי הם לא יכולים לעמוד בניסיון? וודאי שיכולים אבל החליטו לא להתאמץ יותר ולא להצליח יותר לעמוד בניסיון כך גם בעניין התאבדות או כל חטא אחר.

בברכה שכולנו נזכה לעמוד בניסיונות,