שאל את הרב - כללי

מה פירוש המשפט: "יעבדוך עמים וישתחוו לך לאמים"?

  • כ' חשון התשע"ח

שאלה

שלום יעבדוך עמים וישתחו [וישתחוו] לך לאמים? האם הפירוש הוא שבביאת המשיח כל אומות העולם יעבדו אותנו, (כמו שרבים טוענים)? אני שואלת למרות שרבים טוענים שכן כי עדיין זה לא נשמע לי הגיוני ואופיני לתורתינו להגיד אימרה כזו, מה שגם נוגד את פירוש המשפט: "וְשָׁפַט בֵּין הַגּוֹיִם וְהוֹכִיחַ לְעַמִּים רַבִּים וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת לֹא יִשָּׂא גוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה.", שטוען שבביאת המשיח יהיה שלום עולמי אשמח אם תענו

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

יהיה שלום עולמי, ועמו גם הכרה בחשיבותו של עם ישראל לקיום העולם, ועל כן ישמחו הגויים לסייע ולעזור לנו במה שיוכלו כדי שנעסוק בתורה ובמצוות המביאים אור לעולם.

כשאנו שומעים כיום את המילה "עבד", אנו מדמיינים כפייה, בדומה למה שעשו האמריקאים לאפריקאים בארצות הברית.

אך ליהדות יש הגדרה שונה לגמרי של המושג. הרי גם אנחנו נקראים "בנים" וגם "עבדים" לה' אלוקינו!

הנביאים אמרו שבאחרית הימים כל הגויים יכירו במשיח האמיתי, ואז הם ירצו לפאר ולרומם את עם ישראל ולסייע בידינו ללמוד תורה. כלומר, הם יכירו בחשיבות התורה ועבודת המקדש, וירצו לסייע לכל יהודי בנפש חפצה ואהבה גדולה, ולא מתוך כפייה או כעס חלילה.

ראיתי תגובה יפה של מישהו שכתב: דומה הדבר לכך שיציעו לאיכר פשוט להיות שומר הראש של נשיא ארה"ב! באחרית הימים כל גוי יבין שהיהודי חשוב לעולם כמו נשיא ארה"ב.

בברכה,

דניאל בלס