זוגיות

חיבה בין בעל ואישה בפני הילדים

  • ט"ו חשון התשע"ח

שאלה

האם מותר לבעל ואישה להראות חיבה (חיבוק, נשיקה) מול הילדים? תודה

תשובה

שלום רב,

אין איסור, אולם אינו ראוי, ונכון להימנע.

מקורות: הרמ"א אבן העזר (סימן כא סעיף ה) כתב, יש אומרים דאין לנהוג אפילו עם אשתו בדברים של חיבה, כגון לעיין בראשו אם יש לו כינים, בפני אחרים. והמעיין במקור הדברים במסכת בבא בתרא (דף נח עמוד א) ובנמוקי יוסף (דף לא עמוד א מדפי הרי"ף) יראה שמצד ב' דברים נגעו בה: א. חשש הרהור לרואים. ב. אינו ראוי מצד דרך ארץ. ובילדים שרואים את הוריהם נוהגים חיבה, אין חשש הרהור. אולם עדיין אינו ראוי מצד דרך ארץ.

וכך מבואר יוצא ממה שכתב בספר אוצר דינים לאשה ולבת (פרק ס סעיף כח ובהערה שם) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל, שאין ראוי לאב לנשק לבנותיו הגדולות בפרהסיא. ע"ש. ונראה דהיינו משום שאמנם אין חשש הרהור באופן זה, אך עדיין אינו ראוי מצד דרך ארץ.

בברכה,

הלל מאירס