איסור לעבור בין 2 נשים

  • י"ג חשון התשע"ח

שאלה

הבנתי שיש הלכה האוסרת לגבר לעבור בין 2 נשים, רציתי לשאול מהו המקור להלכה זו, ומהי הסיבה להלכה זו והאם יש מקרים יוצאי דופן או שתמיד לכל גבר יהיה אסור? תודה רבה וסליחה על ההפרעה

תשובה

שלום וברכה

אכן בגמרא מבואר שאסור לעבור בין שני נשים וכן לאשה אסור לעבור בין שני גברים. כתבו הפוסקים שמקרה הצורך ניתן לעבור כאשר מחזיקים משהו ביד.

דעת הבן איש חי שבזמנם היה האיסור מחשש כשפים ובזמנינו אין חשש זה אולם נהגו להחמיר במידת האפשר.

בהצלחה,