טיול טבע בחו"ל

  • י"א חשון התשע"ח

שאלה

שלום וברכה רקע קצרצר על עצמי על מנת להבין מהיכן השאלה מגיעה:תמיד הייתי ידוע כאחד שאוהב תקופות מהעבר,נמשך לטבע,אומרים עליי ובצדק שאם הייתי יכול הייתי גר בהרים רועה צאן עם באר ובקתה.אני מאוד אוהב מקומות מבודדים טבעיים ומרוחקים.כל טיוליי האחרונים לחו"ל היו ל"טרקים" מלאי טבע ופלאי הבריאה.כעת ברוך השם התחזקנו יותר וראיתי שיציאה לחו"ל היא לא דבר כ"כ חלק.רציתי לדעת אם אני יוצא לחו"ל לזמן קצוב ומוגדר נטו לפלאי הבריאה,ולשקט(אין לי שום עיניין ומשיכה לראות ערים כאלו או אחרות מגדל אייפל,או פסל החירות או כל מראה אורבני שהוא- אלא נטו הרים,אגמים מפלים ויערות) האם גם במקרה זה יש איסור לצאת מהארץ?כמובן שהייתי בגולן ובמקומות מעין אלו בארץ אך לצערי הנופים אינם אותו הדבר.2.כשאומרים בהלכות מסוימות יש להקל מה הכוונה?וכשאורמים שמהיקל יש לו על מה לסמוך מה הכוננה?שתי הלשונות הם אותו הדדבר?תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

נראה שבנסיבות העניין תוכל לנסוע ללא חשש.

יש להקל הכוונה שלמרות שיש פה כמה סיבות להחמיר אולם אין חובה להחמרי בעניין. כאשר כותבים שהמיקל יש לו מי לסמוך הכוונה שבעצם ראוי להחמיר אבל מיש מיקל אי אפשר למחות בידו כי יש לו על מי לסמוך.