גרפולוגיה ביהדות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! התחלתי ללמוד גרפולוגיה במסגרת שאיננה דתית ופעמים רבות אני שומעת שהוגה סיני, או צרפתי, או גרמני וכו` אמר לפני מאות שנים כי יש קשר בין האדם לכתב-ידו. לימודי הגרפולוגיה מעניינים ומרתקים ולא נראה לי הגיוני שהיהדות לא נגעה בנושא כלל, ולכן שאלתי היא: האם קיים מקור יהודי כלשהו (בספרי הקבלה אולי) המציין את העובדה שטמון קשר בין אישיות האדם לכתב ידו? אשמח ללמוד על נושא זה גם ממקורותינו. תודה רבה!

תשובה

שלום

איני בקיא בדבר, ויתכן שבספרי גרפולגיה של כותבים חרדים תמצאי מובאות בענין.

מה שכן מצינו זה התיחסות לכתב כמשפיע על נפש הקורא ולדוגמא- ספר תורה שכתבו אפיקורס טעון שריפה וכן ספרי כפירה (לא מדובר בדפוס אלא כאשר זה כתב ידם), וכן מוזכר שכתב של אדם רשע משפיע על הקורא מרשעות הכותב.

היה יהודי צדיק בבני ברק בשם הרב קניבסקי(היה מכונה הסטיפעלר- עיירת הולדתו)בזקנותו היה כבד שמיעה- והיו כותבים לו את הבקשה בכתב והיה קורא, יהודי מחלל שבת הוא היה מבחין בזה בכתב של אותו אדם והיה צועק עליו ומגרשו באומרו שמי שלא שומר שבת לא יקבל ברכה ממנו.....