גיורים למי שרוצה להיות יהודי בגלל אינטרס אישי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בימינו לצערנו אנו עדים להרבה סיפורים של גרים שמתחילים בהליכי גיור מתוך מניעים של רצון להתקבל לחברה הישראלית , אינטרס עתידי לילדיהם שיחשבו כיהודים , רצון להינשא וכו.. קראתי קצת בנושא ואני מבולבלת , כיצד ניתן לדעת מהם הלכי ליבו וכוונותיו האמיתיות של גר והאם הרבנות מקלה/מקשה על ההליך על מנת לברר זאת ,הרי לא ייתכן שגויה שהתגיירה רק על מנת להינשא תחשב יהודיה רק כי עברה תהליך גיור אך בעתיד מצהירה כי לא תגדל את ילדיה או תנהל אורח חיים יהודי . האם זו לא התבוללות במיטבה ? אם דור העתיד של המתגיירים יהיה כזה מה יהיה על המסורת היהודית ועל שורשה בכלל !?

תשובה

שלום

בהחלט זה בעיה, ולכן אנו מתעקשים על גיור כהלכתו, הרי לציבור הדתי ישנה פחות בעיה בנושא הוא מתחתן רק עם מי ששומר מצוות ואכפת לו מיהדותו .

 אבל בציבור הכללי שאין מדד לקביעה מיהו באמת יהודי, גיור כזה יוצר בעיות חמורות מאד של התבוללות, ובכל אופן הציבור החרדי מתעקש לתועלת הכלל שהגיור הרשמי בארץ יהיה רק גיור הלכתי אורתודוקסי, על אף שזה גורם לניכור כלפיו.