ברכה על תפילין של ראש

  • ה' חשון התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב, מאז שהנחתי תפילין בפעם הראשונה הייתי מברך את שתי הברכות: להניח תפילין ועל מצוות תפילין. וזה גם מה שזכרתי שנאמר לי על ידי אבי. לאחרונה, ראיתי בסידור איש מצליח שיש לברך רק להניח תפילין ואם יש הפסק לברך על מצוות תפילין. שאלתי את אבי והוא אמר לי שאנחנו נוהגים (תימנים, מהרי"ץ, הלכות תפילין, סימן ט' סעיף ט') לברך ברכה אחת. האם כל הברכות שבירכתי במשך השנים היו לבטלה? אם כן, מה התיקון? אם לא, האם להמשיך לברך שתיים או לברך אחת?

תשובה

שלום וברכה

יש לחזור למנהג תימן ולברך ברכה אחת בלבד.

אולם אין לך לחשוש על העבר ואין זה נחשב כברכה לבטלה כי נהגת כפי מנהג אשכנז.