האם השם אחינועם מומלץ לבת?

  • ד' חשון התשע"ח

שאלה

שלום, אני צפויה ללדת בקרוב בעז"ה. רציתי לשאול האם המשמעות של השמות אחינועם ומיכל היא חיובית במקורות והאם מומלצים? תודה.

תשובה

שלום רב,

השם אחינועם הוא בעל משמעות חיובית, והוא שם טוב לבנות (מצינו בספר שמואל א' פרק יד פסוק נ שקראו לאשתו של שאול המלך אחינועם בת אחימעץ. וכן מצינו עוד שם פרק כה פסוק מג שדוד המלך לקח לו לאישה את אחינועם מיזרעאל).

וכן השם מיכל הוא בעל משמעות חיובית, והוא שם טוב לבנות (כך קרא שאול המלך לבתו כמו שכתוב שם פרק יח פסוק כ. וכן דעת הגר"ח קניבסקי שליט"א שניתן לקרוא בשם זה לבת ללא כל חשש, יעויין בספר ויקרא שמו בישראל עמודים תו-תז).

בשעה טובה,

הלל מאירס