התנדבות במדא בשבת וחג

  • כ"ח תשרי התשע"ח

שאלה

שלום הרב אני מתנדב במגן דוד אדום תקופה ארוכה ברצוני לעשות משמרות גם בשבת ובחג, בתחנה שאני מתנדב רוב הפעמים יהיו מתנדבים שיגיעו לאייש את האמבולנסים אך בהרבה מקרים לא, וגם במקרים שכן יהיו מי שיבואו אני מעוניין להתנדב גם. אני יודע שהעיניין מסובך ויש רבים שראיתי שאוסרים את העיניין הזה אך אני רואה בכך חשיבות ואני מעוניין להתנדב גם. שאלתי האם אני יכול הלכתית להתנדב במדא בשבת ובחג? או שכל זה אסור בכלל? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם יש לך את הכוחות לא לחלל שבת בשום אופן כאשר אין צורך של פיקוח נפש כפי ההלכה, הרי שמצווה גדולה יש להתנדב דווקא לאנשים כמוך.

אולם אם אתה לא תכול לעמוד איתן מול דריושת שאינם מתאימות על פי ההלכה, אסור לך להתנדב במקום זה שיכול להביא אותך לעוונות חמורים של חילולי שבת - חטאי כריתות.

בהצלחה,