חגים ומועדי השנה

ישיבה בסוכה בשאר ימות השנה

  • כ"ג תשרי התשע"ח

שאלה

האם זה מותר? זכור לי שזה אסור. ובשאר ימות השנה האם מותר לשבת בסוכה? באיזה מצב כן יהיה מותר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור לשבת בסוכה בשמחת תורה. אמנם אם תעשו רווח של ארבעה טפחים (32 ס"מ) בסכך לפני כניסת חג שמחת תורה, תוכלו לשבת בסוכה בשמחת תורה, כי על ידי זה יש היכר שהישיבה לא לשם מצוות סוכה, וזה לא נראה כמוסיף על המצוות (שלחן ערוך אורח חיים סימן תרסו).

בשאר ימות השנה מותר לשבת בסוכה (רמ"א שם). ואפילו בערב סוכות מותר לשבת שם (ראה שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן סב, וחזון עובדיה סוכות עמוד תפא).

בברכה,

הלל מאירס