חגים ומועדי השנה

ברכה על בשמים במוצאי יום כיפור

  • י"ד תשרי התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, אשמח לשאול למה לא מברכים על בשמים בצאת כיפור? תודה רבה חג שמח ורק טוב אמן!!!!

תשובה

שלום רב,

הטעם שאין מברכים על בשמים במוצאי כיפור, הוא משום שבמוצאי שבת הבשמים באים להשיב הנפש אחרי שהנשמה יתרה עזבה אותה, וביום כיפור אין נשמה יתרה מפני התענית (שלחן ערוך אורח חיים סימן תרכד סעיף ג, ומשנה ברורה סק"ה).

וראי לגבי אם על בשמים במוצאי יום כיפור שחל בשבת https://www.hidabroot.org/question/34623

בברכה,

הלל מאירס