תפילה וברכות

שיעור אורך טלית קטן

  • י"ב תשרי התשע"ח

שאלה

מהו שיעור בגד ציצית קטן (הבגד עצמו לא הגדילים) לפי רבינו עובדיה ראיתי במשנה ברורה שזה חצי אמה אורך ושלישי רבעי אמה רוחב השאלה מה ההלכה לפי הרב עובדיה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל לכתחילה צריך שיהיה בטלית קטן שיעור שתי אמות אורך [תשעים וששה סנטימטר] על אמה רוחב [ארבעים ושמונה סנטימטר]. ושיעור זה הוא מלבד הנקב של בית הצואר, כלומר שצריך שיהיה שיעור הטלית אמה מלפניו ואמה מלאחריו מלבד הנקב, וחצי אמה מכל צד ברוחב הטלית שעל כל הכתף (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף סימן טז סעיף א. וכתב שם, ואף על פי שבשו''ת יחוה דעת חלק ה' סימן ב' כתב ששיעור הטלית קטן הוא 48 ס''מ, מכל מקום בהליכות עולם פרשת לך לך סעיף י' כתב כמו שנתבאר כאן. ומשנה אחרונה עיקר).

בברכה,

הלל מאירס