שו"ת סוכות

כשרות הסוכה

  • י"ב תשרי התשע"ח

שאלה

שאלת רב שלום רב. אני נמצאת בתהליך תשובה . שמעתי שיעור של רב זמיר על הלכות בניית סוכה ומסתבר שכל השנים עשינו לא נכון 2 דברים :1.קשרנו את הסכך עם אזיקונים ,2.לא עשינו דפנות יציבות אלא רק הוילונות בד.בעלי מקבל מאד קשה את דבריי בעניין ההלכה ובכלל חושש ונלץ מאד מהשינויים שבי ולכן אני משתדלת לעשות מה שאפשר בלי שהוא ידע. אז לדפנות מצאתי פתרון,אבל לקשור את הסכך עם חוטים הוא לא רוצה ואני לא יכולה עקב הנכות ובכלל אם מישהו יוריד את הקשירות שלו הוא יכעס. מה ניתן לעשות? תודה. חנה

תשובה

שלום וברכה

אם הסכך היה עומד ללא האזיקונים הסוכה כשרה.

גם ניתן להניח כמה קורות עץ על הסכך וכך הכל יהיה כשר ללא חשש.