ייחוד במקום מבודד!

  • ז' תשרי התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי 2 שאלות שאשמח בבקשה לתשובה! אבל לפני אני אפתח בהקדמה: אני בחורה שעושה שירות לאומי. וכרגע מבקשים ממני לפקח ולעזור בארכיב בתקופה זו.(ארכיב=מקום להוצאת תיקים של המחלקה שבה אני נמצאת) מכיון שכרגע צריך להשתמש בכוח פיזי כי התיקים נמצאים בתוך הארגזים וצריך להוציא אותם מתוך הארגז ולסדר במקום. ואני נמצאת לפעמים עם גבר שם אוו שניים( יצא לי להיות שם גם עם גברים חרידים)- וזה מקום מבודד!! לפעמים אני מבקשת מחברה גם להגיע איתי לשם כדי שאני לא יהיה רק איתם לבד, אבל יש לה עבודה. ומצד אחד לא נעים לי לומר לאחראית עלי שאני לא רוצה להיות שם עם גברים ..וגם אני בחורה שמנסה רק להתחזק( זה לא שאני בחורה מבית חרידי שזה יראה מוצדק בעינהם) ועוד דבר חשוב לי להראות נוכחות ועזרה בארכיב ושהיו מרוצים ממני ולא לאכזב, כי אני בת שירות יחידה למחלקה... אז שאלתי היא: 1. האם מותר לי להיות שם עם גברים (אחד\שניים) לאור הסיבות שצינתי בפניך? 2. האם מותר להיות במקום מבודד (כמו הארכיב) שני נשים וגבר אחד? תודה רבה, וסליחה על אורך השאלה!

תשובה

שלום וברכה

את יהוודייה ויראת שמיים ואין כל משמעות לזה שאת לא קרויה חרדית ובוודאי אין כל היתר לחטוא באיסור ייחוד ואל יבוש מאף אחד וזכותך לדרוש להיזהר מאיסור ייחוד בצורה הכי ברורה.

בוודאי שאסור לך להיות לבד עם גבר ואף לשני נשים אין היתר עם גבר אחד.

בהצלחה,