שו"ת סוכות

האם מותר לקרוא שמות בחול המועד

  • ה' תשרי התשע"ח

שאלה

1. האם מותר לקרוא שמו"ת של הפרשה הבאה גם אם היא לא חלה בשבת הקרובה (כגון השנה,כאשר חל יוה"כ בשבת או מועד אחר) ? 2. האם מותר לקרוא שמו"ת בחול המועד ? 3. אדם שהתחיל לקרוא שמו"ת בזמן שמותר,האם יכול להמשיך לקרוא בזמן שאסור ? 4. בשבת בה לא קוראים בביה"כ את ההפטרה של הפרשה הנקראת,כגון:ראש חודש,שבת הגדול,שבת "שובה" וכו',האם לצורך חיוב קריאת שמו"ת,קוראים את ההפטרה הנקראת בביה"כ,או שבכל מקרה חובה לקרוא את ההפטרה של הפרשה הנקראת ?

תשובה

שלום וברכה

מנהג ישראל לקרוא שניים מקרא ואחד תרגום של שמחת תורה בליל הושענא רבה וניתן גם לקרוא מעת שקראו פעם ראשונה במנחה את פרשת וזאת הברכה.

לא הבנתי מה הכוונה זמן אסור שמו"ת.

קוראים רק את ההפטרה שיקראו בבית הכנסת.