בישול עכו"ם בקלח של תירס

  • כ"ג אלול התשע"ז

שאלה

בס"ד, תירס שמבושל במים חמים ע"י גוי האם מותר באכילה? [נפוץ בחול וברחובות ובירידים שונים] שאלתי עולה מתוך סוגיה של מצטמק ורע לו אז יש פה ספק גדול בעניין האם תירס שלם עולה על שולחן מלכים? אשמח לתשובה עם מקורות תודה חזקים וברוכים תהיו לשם. תודה רבה מראש על התשובה

תשובה

שלום רב,

יש שני תנאים כדי שיהיה באוכל איסור בישול עכו"ם: א. דבר שאינו נאכל כמו שהוא חי. ב. וגם עולה על שולחן מלכים (ראה שלחן ערוך יורה דעה סימן קיג סעיף א)

ושני תנאים אלו שייכים בתירס, ולכן יש בו איסור בישול עכו"ם (וכן פסקו בקובץ מבית לוי ענייני יורה דעה עמוד נט בשם הרב שמואל הלוי וואזנר זצ"ל, ובשו"ת מחזה אליהו חלק ב' סימן מא אות ה).

והגם שקלח שלם של תירס אינו עולה על שלחן מלכים, מכל מקום גרגירים של תירס עולים על שלחן מלכים, ולכן גם כאשר נכרי בישל קלח של תירס יש בזה איסור בישול עכו"ם (וכן העלה בשו"ת פלגי מים חלק א' סימן מ).

בברכה,

הלל מאירס