שו"ת ראש השנה

המשך שעון שבת לתנור

  • כ"ג אלול התשע"ז

שאלה

סליחה על כל השאלות. אם אני באמת ישים שעון שבת לתנור להכין את החלות ביום שישי לשבת אז גם בשבת התנור יפעל באותה השעה זה לא חילול שבת?? והאם אפשר בכל זאת להכין חלק מהמאכלים מערב החג לשבת בלי קשר לעירוב תבשילין?

תשובה

שלום וברכה

אין צורך בסליחה, שמחים לענות ככל הצורך. ניתן להכין כל מאכל לפני החג לצורך שבת ללא צורך בעירוב תבשילין.

אולם בכל מקרה יש לעשות עירוב תבשילין כדי שתוכלי להדליק נרות ושאר ההכנות לשבת.

אין חשש שהתנור נדלק מעצמו בשבת אולם מעיקר הדין כשר התנור יכבה לאחר אפיית החלות תוכלי להמשיך על ידי הזיזים את פעולת הכיבוי של השעון ולבטל לגמרי את ההפעלה מחדש.