תפילה וברכות

ברכות השחר ללא שם השם

  • כ"ב אלול התשע"ז

שאלה

אם אני מפספסת את ברכות השחר אני יכולה להגיד גם בערב את אותו נוסח רק בלי שם השם כי אלו דברים חיוניים שכדאי לכל אדם להתפלל עליהם ולבקש אותם ...

תשובה

שלום וברכה

עד שקיעת החמה דעת רוב הפוסקים שניתן לברך ברכות השחר בשם ומלכות כרגיל.

אף בלילה יש מהפוסקים שמתירים לברך ברכות השחר למי שלא בירך כל היום, ובוודאי שראוי לפחות לומר את הברכות ללא שם ומלכות.