נשים

מדוע בית עלמין נחשב מקום טמא

  • כ"א אלול התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, 1.רציתי לשאול מדוע בין עלמין נחשב מקום טמא? הרי טמונים שם גם אנשים שהיו צדיקים וגם אם יש בניהם אנשים רשעים הרי שבודאי הם כבר בעולם האמת וכיפרו על מעשיהם. 2. דבר נוסף, הבנתי שלפי הקבלה לא מומלץ לבנות להיכנס לבית העלמין ועדיף להימנע מכך. ישנם רבנים צדיקים שקבורים בתוך בית העלמין ואין להם ציון מובדל מבית העלמין למשל: הצדיק מיבניאל, הצדיק משטעפענט,הצדיק מזוועיל, הרב עובדיה זצ"ל, הבבא סאלי וכו וכו ידוע שהם היו צדיקים וניתן לשמוע ולראות אנשים שנענו ונושעו לאחר שהתפללו בציון הצדיק כאשר הם ביקשו שהצדיק יתפלל בעדם מול ה' יתברך השאלה הנשאלת היא אם זה לא מועיל יותר מאשר יזיק ח"ו? ואם יש יותר ריווח מאשר הפסד או להפך? כאשר מתפללים בבית העלמין... אני מדברת על מקרים יוצאי דופן וחריגים כאשר אדם זקוק לישועה מסויימת.. תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

1. א. המת מטמא כמבואר בתורה הקדגושה ולהלכה אף קבר צדיק מטמא.

ב. יש נשמות רבות שלא זכו לתיקון למרות שעברו הרבה שנים ולפעמים הם נשמות קשות שמנסות להידבק בבני אדם.

2. בימי הטהרה ניתן לגשת לקבר הצדיק ובימי הנידה יש לעמוד מחוץ לגדר ולהתפלל והתפילה מתקבלת ברחמים וברצון.