תפילה וברכות

הזכרת שם שמיים בתפילות אישיות

  • כ' אלול התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, ישנן נוסחים רבים לתפילות אישיות בעניינים שונים: שלום בית, פרנסה וכו’. בנוסחים אלה רשומים שמות ה’: שם אדנות, א-לוהים, א-לוהי. האם אכן מותר להזכיר שם שמיים בצורה נרחבת שכזו כשמתפללים תפילה אישית? וגם לא תמיד ידוע מה מקור נוסח התפילה ויתכן שמא אדם ארעי המציאו. המון המון תודה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לאדם להזכיר שם שמיים בתפילות אישיות אלו. ומכל מקום מנהג יראי שמים להימנע, ולומר במקום זה "השם" או "אלוקינו".

מקורות: ראה בשו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן מט הערה ב') ובספר אור לציון חלק ב' (פרק מו סעיף נא) ובספר דעת נוטה חלק א' (עמוד שצה, תשובה שצא).

בברכה,

הלל מאירס