תרומת מח עצם לא ליהודים

  • י"ט אלול התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב.. השבוע הלכתי לתת דגימת רוק כדי להכנס למאגר של תרומות מח העצם של עזר מציון. במהלך השאלון שמחלקים במקום נתקלתי בסעיף שאומר שבמידה ויגיע חולה שיצטרך תרומה אסור יהיה לי לדעת מי מקבל את התרומה עד אחרי שנה או שנתיים מקבלת התרומה. התחלתי לחשוב על סוגי האנשים השונים שיכולים לקבל את התרומה ביניהם גם ערבים ישראלים החיים במדינת ישראל. אני מרגישה לא נוח עם המחשבה שערבי יכול לקבל תרומה מצילת חיים בעוד שאנו חווים קשיים דווקא בגלל אנשים שאולי הם כמוהו. השאלה שלי היא האם במידה ותגיע הזדמנות לתרומה לתרום גם עם הסיכוי של תרומה לערבי ? ואם כן אז אשמח לכמה דברי חיזוק כי למרות שאני מבינה שלאלוקים יש תכנית לכל אדם ואדם ואם יש באפשרותי לעזור אני צריכה עדיין - נורא קשה לי המחשבה.. כנראה בגלל הדברים שאנחנו עוברים כאן בארץ ישראל תודה רבה מראש על העזרה !

תשובה

שלום וברכה

בגמרא אמרו וכך נפסק בשולחן ערוך שיש לרפאות גם חולי עכו"ם יחד עם חולי ישראל מפני דרכי שלום ולכן גם אם התרומה שלך תגיע לערבי את עושה מצווה גדולה.

ככל שתכווני יותר לשם שמיים כך יעזור בורא עולם שהתרומה שלך תגיע לאדם הכי ראוי לכך.