נשים

מתי הוא זמן טוב להפריש חלה?

  • י"ז אלול התשע"ז

שאלה

שלום, 1. האם מותר לאישה בנדה להפריש חלה? 2. האם מותר להפריש חלה לעילוי נשמת נפטר שנפטר לפני כמה ימים? 3. האם מותר לקחת לבית אבלים את החלות? 4. מתי זמן טוב להפריש את החלה? אשמח לתשובה תודה

תשובה

שלום רב,

1. מותר.

2. מותר.

3. מותר.

4. טוב ללוש עיסה כדי שיעור חלה בערב שבת ויום טוב כדי לעשות מהם לחמים לבצוע עליהם בשבת ויום טוב כי הוא מכבוד שבת ויום טוב (ראה רמ"א אורח חיים סימן רמב), ויש בזה עוד טעם, כדי לקיים מצוות הפרשת חלה, לפי שחוה אבדה את אדם הראשון שהיה חלתו של עולם, שנברא בערב שבת (משנה ברורה סק"ו).

בברכה,

הלל מאירס