אמונה

מה קיבל משה בסיני?

  • י"ד אלול התשע"ז

שאלה

מה קיבל משה בסיני?

אם את כל חמישה חומשי תורה אז משה ידע את העתיד ?אז למה לו להתפלל להיכנס אל הארץ הרי כתוב שלא יכנס?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

"תורה" היא מלשון "הוראה", כלומר מצוות.

משה רבנו הוריד מהר-סיני את כל 613 המצוות, עם פירוט הדרכותיהם (התורה שבעל פה), אותם לימד לבני ישראל.

אך כל ספר התורה (כלומר, חמישה חומשי תורה: בראשית, שמות, ויקרא, במדבר, דברים) הוכתב למשה רבנו מפי ה' במשך כל ארבעים שנות הנדודים במדבר, בשלבים, והוא נמסר לבני ישראל בשלמותו לפני פטירתו של משה רבנו. מכאן תשובה לשאלתך: האירועים לא נכתבו ונמסרו לפני שקרו, אלא לאחר שקרו, פרשיה אחרי פרשיה עד שהושלם ספר התורה מפי ה'.

בברכה,

דניאל בלס