שאל את הרב - כללי

האם שלמה המלך גייר את כל נשיו?

  • י"ד אלול התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, האם שלמה המלך גייר את כל נשיו? והאם הוא עבר על התבוללות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ראה רמב"ם (הלכות איסורי ביאה פרק יג הלכה טז) ששלמה המלך גייר את כל נשיו לפני שנשא אותן. אלא שהיות והדבר ידוע שלא התגיירו לשם שמיים, ולא על פי בית דין גיירום, לכן חשבן הכתוב כאילו הן גויות ובאיסורן עומדין. ועוד שהוכיח סופן על תחילתן שהן עבדו עבודה זרה שלהן ובנו להן במות, ולכן העלה עליו הכתוב כאילו הוא בנאן, שנאמר "אז יבנה שלמה במות". יעויין שם.

בברכה,

הלל מאירס