נשים

איך ניתן לדעת מהי צניעות בדורנו?

  • כ"ה תשרי התשע"ח

שאלה

באחרונה ברוך השם קיבלתי על עצמי צניעות ומאז אני לא מפסיקה להסתבך כיום יש מלא מלא סוגי צניעות חצאיות באורך מעולה 15 אחרי הברך אבל צבע בהיר שמלות ארוכות וצנועות מבחינת הכיסוי אבל בולטות ביופיים בצבעיהם ובמגזר החרדי לובשים אותם בסמינרים מעולים מורות אפילו יצא לי לראות!! ישנם סוגי בגדים שלא לובשים במגזר החרדי אבל יכול להיות שעל פי ההלכה הם בסדר האם זה נכון ללכת לפי האופנה החרדית? שהיא מסועפת כל כך שגם שם יש שקר אחד גדול בצורת הלבוש הם לא שמים לב עד כמה הם שווים לאופנה החילונית ועד כמה היום צניעות היא דבר שנעלם מהנוף איך אני אדע מה נכון ומה לא אני הולכת לחנויות בעיר חרדית ומתבלבלת יותר מבעיר לא שומרת מצוות רציתי לדעת אם יש דרך להחליט החלטה אחת מה צנוע ומה לא יוצא לי לקנות שמלות חצאיות ואחר כך אני חושבת עליהם פעם שנייה ולפח...עם מי אוכל להתייעץ איך אפשר לדעת בברור ובאופן מוחלט!

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי מה שהבנתי, אין כללים בזה או אופנה מקובלת, יש רק לכל אשה כשלעצמה לבדוק אם כל בגד בפרט שהיא רוצה לקנות מונח עליה באופן צנוע.

ובכל מקום של ספק, אפשר להיעזר עם רבנית שבשכונה, שתשאל אותה אם הבגד הזה הוא צנוע בשבילך. ואם היא תאשר, תוכלי ללכת בזה.

בברכה,

צוות הידברות