שאלה דחופה בעיניין דיני נפשות

  • ו' אלול התשע"ז

שאלה

שלום וברכה! אני אם לתינוק בן 7 חודשים, יצאתי לעבודה ושלחתי אותו למטפלת בביתה, [יש לציין שהמטפלת בת 52 הייתה אלמנה 17 שנים וכיום נשואה כבר 10 שנים בזיווג שני]המטפלת שמרה עליו לבד והיה נראה שהוא מקבל יחס מאוד טוב, בגלל מיקרה קטן ששמעי מאחורי הדלת החלטתי לשים מכשיר הקלטה בעגלה של התינוק, וכך היה, כששמעתי את ההקלטה, בהתחלה הכל היה טוב ונעים, אבל כשהוא התחיל להיות נודניק ולבכות היא דיברה מעט בחוסר סבלנות כי היא גם מיהרה לצאת ואז גערה בו, ובאזשהו שלב שמעתי כמו מכה כזאת שלאחריה התינוק צרח בכי היסטרי, בקיצור, סיפרתי לה בעדינות רבה ששמנו הקלטה ואני ממש מעריכה את עבודתה והכל, אבל היה חוסר סבלנות מדי כלפי התינוק אז החלטתי להוציא אותו, היא נורא ניפגעה וכעסה מכך ששמנו מכשיר הקלטה ונכנסו לחיים הפרטיים שלה, היא אמרה שהיא עברה המון בחיים והיא ניפגעה וכועסת, כתבתי לה מכתב תודה על הכל וסליחה. השאלה היא מה עושים??האם צריך לדאוג שהיא תסלח לגמרי?האם עשינו מעשה לא טוב? חודש אלול...לא רוצים להיכנס ככה, יש לציין שההקלטה היתה נטו מה קורה בעגלה ולא מעבר בתודה רבהה רבהה מעיין

תשובה

שלום וברכה

נהגת נכון מאוד ואין צורך בבקשת מחילה. הגערה אולי עוד נסלחת אבל לא מכים תינוק על שום סיבה.