שו"ת חודש אלול

סליחות בכל שנה מחדש?

  • ג' אלול התשע"ז

שאלה

אמנם הסליחות הן הזדמנות לשוב לה' יתברך ולהזדכך אבל מה הטעם בחודש אחד של שיפור ובמעשים ולאחריו הדרדרות נמשכת עד שנה הבאה?

תשובה

שלום וברכה

א. על האדם להשתדל באמת לא לשוב לטעות שוב ולנסות מכאן ואילך לתקן את מעשיו לפחות כל שנה בדבר אחד נוסף עד שבמשך שנות חייו יגיע לשלימות.

ב. רוב בני האדם מנקים את הבית אחת לשבוע או יותר ולא שואלים למה לנקות כל שבוע את הבית הרי זה מתלכלך מחדש והתשובה היא פשוטה שאם לא ננקה כל שבוע הליכלוך ישבור שיאים ולא נוכל לגור בבית. כך גם האדם בכל שנה ושנה האדם מנקה ככל יכלתו את נשמתו וכך הלכלוך אינו נצבר עוד ועוד.

יש עוד להאריך בדברים מצדדים נוספים ונסתפק כעת בדברים שכבר כתבתי לעיל.