שבת

האם גם על החטא הכי חמור יש כפרה?

  • כ"ה אב התשע"ז

שאלה

שלום האם גם מהחטא הכי חמור יש כפרה בעזרת תפילה וחרטה? בנוסף, האם יש סליחות שאלוקים לא מקבל?

תשובה

שלום וברכה

כלל גדול אמרו חכמים אין לך דבר העומד בפני התשובה - אין דבר שלא יכולים לכפר עליו על ידי תשובה. גם אם מדובר בחטא חמור ביותר הקב"ה סולח ומוחל למי שחוזר בתשובה בלב שלם.

מי שחטא בחטאי כרת, מבואר בדברי חכמים שיש צורך גם בייסורים כדי לנקות את הנפש מהעוונות. כדי שלא להגיע לידי ייסורים  ניתן להקפיד מאוד על שמירת השבת כהלכה ולעשות חסדים וכל דברים אלו מכפרים על החטא לגמרי מכל וכל.