חגים ומועדי השנה

חלאקה בחול המועד סוכות

  • כ"ה אב התשע"ז

שאלה

רציתי לשאול בבקשה את כבוד הרב: האם מותר לערוך טקס חלאקה בחול המועד סוכות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לעשות חלאקה לילד בחול המועד סוכות.

מקורות: ראה באר היטב ושערי תשובה (סימן תקלא סק"ז) בשם גן המלך (סימן סב). וכן ראה בספר חזון עובדיה יום טוב (עמוד קצג ד"ה והנה), ובמה שהביא בזה בספר נטעי גבריאל ענייני תגלחת הילדים (פרק י סעיף ו).

ואמנם בכף החיים (סימן תקלא אות ל) הביא בשם ספר מזבח אדמה שהספר צריך להיות ישראל עני. ע"ש. אך נראה שזהו דווקא כשלוקחים ספר בתשלום, אולם אם מי שמספר את הילד עושה זאת בחינם, אין צורך להביא ישראל עני. וכ"כ בספר פסקי תשובות (שם הערה 6).

בברכה,

הלל מאירס