חברה והשקפה

אורך אצבעות בידיים

  • כ"ג אב התשע"ז

שאלה

שלום רציתי לדעת , האם יש הסבר מדוע נבראנו עם אורכי אצבעות שונים בידיים? תודה

תשובה

שלום וברכה,

צורת היד היא בצורה כף, בדומה לכף חפירה. לכן הן נקראות בשם "כפות הידיים".

אורך האצבעות נועד לייצר את צורת הכף הזו, כדי שידינו תוכל לאחוז בדברים ככף, להרים דברים, ולעשות פעולות שונות בדומה לכלי עבודה. ארבעת האצבעות (אצבע, אמה, קמיצה וזרת) מייצרות את צורת הכף.

האגודלים נמצאים בצדי הידיים, והם תחתונים יותר, כי מטרתם להשלים את האחיזה של חפצים הנתפסים על ידי ארבעת האצבעות האחרות מבלי שייפלו. אם רצונך לראות עד כמה אנו זקוקים לאגודלים, נסה לעבור יום שלם מבלי להשתמש בהם, ותגלה עד כמה הן נחוצות באחיזה ותפיסה של חפצים.

בברכה,

דניאל בלס