הוצאת שם רע לעומת כיבוד הורים

  • י"ד אב התשע"ז

שאלה

חשוב לי לציין שאני בעלת תשובה , כאשר נכנסתי לעולם החרדי אין ספק שבשבילי זו האמת וחבל שהוריי לא יכולים לראות זאת. גם שהם הולכים לשיעור בהלכות הם חושבים שהרבנים קיצוניים - אבל אחרי הכל זה מעיקר הדין ( מה שנראה להם קל ונוח הם יעשו אבל אם לא זה קיצוני מידי ) ואז מזה הם מנסים ללכלך עליהם - החרדים האלה ... קראתי בספר נצור לשונך שזה הוצאת שם רע , ואם שומעים זאת צריך לגעור באותו אדם שיפסיק. לעומת זאת לגעור על אבא אני חלילה יכולה לעבור על מצוות כיבוד הורים , ושמעתי שגם אומרים שהאבא תמיד צודק אסור להגיד לו שהוא צודק . אם כך מה עליי לעשות כשזה קורה ? לשתוק או להגיב , לברוח ? תודה .

תשובה

שלום וברכה

לא להגיב כי זה רק יעורר את אביך לדבר יותר, יש להשתדל במידת האפשר להחליף נושא וכן לנסות לא להעלות נושאים שיכולים לגרום לאביך להיכלש בחטא זה.