להפריש מעשר לטובת קניית ספרי קודש

  • י"ד אב התשע"ז

שאלה

שלום רב, שמי דוד החלטתי להתחיל להפריש מעשר ברצוני לשאול להיכן הכי כדאי להפריש את המעשר. יחד עם זאת, חשבתי לעצמי אולי לרכוש עבורי מעט ספרי קודש (גמרא, משנה ברורה וכו). האם אפשרי להשתמש במעשר בכדי לרכוש ספרים האם עדיין ייחשב הדבר שהרפשתי לפי ההלכה? תודה, אביב

תשובה

שלום וברכה

לעניים בני תורה לישיבות ולכוללים ולאירגוני הפצת תורה.

מותר לרכוש ספרי קודש ולרשום על הספר שהספר נקנה מכספי מעשר ויש להשאיל לכל דורש כאשר אינך לומד בספר.