שו"ת תשעה באב

צום 9באב

  • ז' אב התשע"ז

שאלה

באיזה שעה מתחיל ונגמר הצום של 9 באב?מותר לעשן בצום?

תשובה

שלום וברכה

הצום מתחיל ביום שני ב19:35 בערך ומסתיים ביום שלישי 20:10 בערך.

תלוי בכל מקום לפי השקיעה וצאת הככובים.

יש מהפוסקים שאסרו לעשן בתשעה באב אלא לאחר חצות בצנעא למי שלא יכול ללא העישון אולם בילקוט יוסף כתב  ראוי ונכון להחמיר שלא לעשן סיגריות בתשעה באב. ובפרט יש להחמיר בעת קריאת איכה וקינות בבית הכנסת. אבל לצורך קצת, כגון למי שרגיל מאד בעישון, ויש לו צער גדול במניעתו מעישון סיגריות, יש להתיר לו לעשן בתשעה באב בצינעא בתוך ביתו וכדומה, אבל לא יעשן בפרהסיא בתשעה באב