שו"ת תשעה באב

חודש אב

  • ד' אב התשע"ז

שאלה

1.האם לאחר שחרב בית המקדש הראשון היו גם מנהגי אבלות וצום? 2. ידוע שבשבוע שחל בו ט' באב אין להתרחץ לשם תענוג במים חמים, אבל בתקופת הקיץ חם ממילא והתענוג הוא דווקא להתרחץ במים קרים. האם מקלחת מסוג זה היא עברה?

תשובה

שלום וברכה

1. צום תשעה באב נתקן לאחר חורבן בית ראשון ומוזכר בנביא.

2. לצורך העברת הזיעה הולכלוך מותר להתרחץ כפי הצורך במים קרים. לספרדים מותר בכל מקרה רחיצה במים קרים.